Over ons

Meintsje en ik wandelen al vanaf 2002. Na eerst andere sporten te hebben beoefend zoals fietsen en hardlopen was het tijd om in iets rustiger vaarwater te komen. Wandelen dus! Eerst (Te?) fanantiek met zelfs afstanden van 150 en 110 km. en vele Kennedymarsen maar later wat rustiger met fototoestel en later met filmtoestel wat dus eigenlijk een dubbele hobby betekend! We liepen oa. 4D-Nijmegen, 2D-Diekirch, Z tot Z tocht (110km), KM Waalwijk, KM Someren, KM Sittart, Amsterdam-Leeuwarden (150km) en vele andere Kennedymarsen (80km.). Heel wat kilometers inmiddels dus al gewandeld!

Eerst wandelden we dus lange afstanden, later 40km. als limiet en tegenwoordig doen we veelal 25 km. loopjes of minder. Vooral de nachttochten vinden we leuk momenteel en die doen we met veel plezier. En het filmen wordt een steeds intensievere hobby, van veel wandeltochten maken we een gemonteerde film van 10 a 15 minuten, meestal in overleg met de organisatoren.


Ons materiaal hebben we aanzienlijk uitgebreid (In het begin eigenlijk speciaal voor de wandeltochten) en we bezitten inmiddels 3 filmcamera's en 4 fototoestellen. Ook hebben we een schouderstatief en meerdere gewone en kleine statieven; een nachtlamp en een kleine lamp, een kast vol batterijen en accu's etc. etc. Veel kosten gemaakt (oa. ook door reparaties) en daarom vragen we van organisaties een kleine vergoeding voor gemaakte kosten als we filmen tijdens een tocht. De filmapparatuur heeft ook wel te lijden van wekelijks filmen buitenshuis. Verder hebben we een beter videobewerkingsprogramma aangeschaft.

In het maken van een filmpje zit ook behoorlijk werk en meestal ben je de dag na het filmen wel verscheidene uren zoet met monteren. Het moet wel hobby zijn als je elke week zo'n filmpje in elkaar
wil zetten.


We hebben inmiddels al zo'n kleine 100 wandelfilmpjes gemaakt en inmiddels ook al andere opdrachten gehad zoals oa. een openlucht theaterstuk filmen voor DVD (Op 6 locaties) en een bruiloft. Verder nog tal van andere kleine opdrachten gedaan.....Soms was het best even druk maar daar leer je ook weer van, niet alles maar aannemen. 
Wie belang heeft in een wandelfilmpje of een andere activiteit of attractie kan contact opnemen met ons via:al-bert@home.nl    of    0680077025