vrijdag 1 september 2017

01: September wandelmaand!


Ouwsterhaule:  Na 2 maanden rust wb. wandeltochten en filmklusjes hebben we er weer helemaal zin in! We gaan voorlopig wekelijks weer wandelen en beginnen met niet lange tochten. Vlak voor de Heuvelland 4-Daagse begin augustus ben ik (A) uitgegleden op de camping wat een dikke enkel opleverde. Die is eigenlijk nog niet 100% verdwenen dus rustig aan beginnen.

Nightwalk Heerenveen en WIK marathon
Woensdagmiddag 6 September lopen we de eerste 10 km. van de wandelmarathon van WIK-Drachten mee en vrijdagdagavond 8 September de Nightwalk in Heerenveen. Bij de WIK oefenen we nog een keer het filmen met de nieuwe camera maar in de vakantie zijn we daar al wat vertrouwd mee geraakt..Bij de Nightwalk maken we een filmpje met de 'oude' filmcamera (Anderhalf jaar oud) en maken foto's met de nieuwe camera waar een nachtlampje op zit voor het scherpstellen. Benieuwd hoe dat gaat! 

Appelstap
Zaterdag 9 September wordt voor de 2e keer 'Appelstap' georganiseerd! Een prachtige wandeltocht door het fantastische Drents Friese Wald...een uniek gebied!  Veel entertainment en activiteiten onderweg. De start van de 30km. is 14.30, die van de 15km is 16.30u en de 5 km. om 18.30u. U steunt dmv uw inleggeld een goed doel. 



Met de opbrengst gaan de Lions in samenwerking met Staatsbosbeheer een nieuwe wandelroute maken. Vanaf de parkeerplaats van attractiepark Duinen Zathe loopt een pad via de Wester Es naar het bos in en rondom Appelscha. De start en finish is aan de Boerestreek in Appelscha waar het na afloop nog lang onrustig zal zijn!!



Omroep Fryslan
Zaterdag 2 September 11.45u meer over  Appelstap in het radioprogramma van OMROEP FRYSLAN Allegearre efkes hearre!!  

Tocht om de noord

Eind September doen we mee aan de 'Tocht om de Noord'! Een uniek wandelfeestje in Groningen waar we praktisch elk jaar van de partij zijn. De route gaat soms dwars door bedrijven, kerken, molens, boerderijen en noem maar op. De tocht is meestal binnen zeer korte tijd uitverkocht maar wij zijn erbij! 

Lol


Om niet weer teveel dingen tegelijk te hebben doen we de resterende zaterdagen geen wandeltochten in September...of er moet nog een leuke opdracht wb. filmen komen. Maar de lol moet er wel in blijven...dat staat voorop. Maar we hebben zin in de maand September!! Tot ziens op 1 van de wandeltochten!!