woensdag 30 maart 2016

30/03: Sophie naar de Slachte (2)

Heel cliché, maar wat vliegt de tijd! Het is inmiddels al weer eventjes geleden dat ik schreef. Mijn voornemen is om dit vaker te doen want anders is het zomaar 4 juni.

In februari heb ik nieuwe schoenen aangeschaft: Lowa Renegade. De prijs is er naar om ze in te lijsten in plaats van aan te doen. Maar elke hobby kost geld toch? Ze zitten perfect, alsof ze voor mij gemaakt zijn. Mijn hak zit helemaal vast en vanaf het moment dat ik ze aan heb kan ik er goed op lopen en heb ik geen blaren. Dat lijkt me een goede basis toch? 

Voor de rest ben ik nog heel erg aan het zoeken. Wat voor broek ga ik aandoen? En wat voor shirt? Trui of vest? En wat neem ik mee? Doe ik het in een rugzak of doe ik een heuptas om? 
Ga ik alles nieuw aanschaffen? Goed, ik heb enorm lange benen en heb al heel wat wandelbroeken aangepast. Tot nog toe niets in mijn maat. Heb ook even rond gevraagd wat anderen met lange benen voor wandelbroek tips hebben maar die zeggen ook allemaal dat ze geen wandelbroek dragen maar een stretchbroek. Verder lijkt het me goed om laagjes te dragen maar dat is ook afhankelijk van het weer.


Wat verder? Neem ik thee/koffie mee? Blijft het überhaupt warm? Ik heb het getest met thee toen ik onlangs 20 km liep. Na 20 km was het nog warm en prima te drinken.  Alleen, wat doe je met de thermosfles als je 42 km gaat wandelen? Is het wel fijn, vanwege het gewicht, om die ook steeds mee te nemen? Ik ga het gewoon nog een keer testen als ik een langere afstand ga wandelen. Ook scheen het zonnetje lekker, die keer dat ik 20 km liep. Dat is natuurlijk heerlijk, het zonnetje in mijn gezicht, maar mijn rug werd al wat nat op de plaats waar de rugzak zat. Degene met wie ik liep had een rugzak met tussenstuk. 
Moet ik nu toch een andere rugzak aanschaffen? Wat kom je veel tegen zeg, voor 1 lange wandeling! Vorige week raakte ik met iemand aan de praat die inmiddels al voor mij haar zolder is opgedoken voor een heuptas. Zo lekker onflatteus: Grote wandelschoenen en een heuptas, maar ik ga het maar eens uitproberen aankomende zondag. De Slachtemarathon is gelukkig toch geen modeshow.

Hoe het verder gaat? Op persoonlijk vlak gaat de zon in mijn hoofd steeds meer schijnen. Daar later meer over. Verbaas me zo over wat ik tóch allemaal aankan! Er zijn zoveel ontwikkelingen.

Heb nog niet veel energie (over) om veel te oefenen.  Maar ik heb out of the blue, zoals je hierboven kunt lezen, 20 km gewandeld. Dat was erg pittig en zag de Slachte even niet zitten.  De week er op heb ik 10 km gewandeld. Zucht, het aantal kilometers daalde net zo hard als mijn zelfvertrouwen. Maar de doorzetter in mij vertelde mij door te moeten gaan, waardoor ik de week er op “gewoon even” 25km heb gewandeld!



Aankomende zondag ga ik voor net iets meer!  

30/03: 11-Steden: MIRANDA S.(5)

Miranda in actie tijdens haar grote hobby muurkaatsen
In de serie 'Op weg naar de 11-Stedenwandeltocht' die van 3 t/m 7 Mei as wordt gelopen ditkeer de kennismaking met Mirande Scheffer. Ze is een vrolijke noot in het wandelpeleton, reden om haar eens in de gaten te gaan houden tijdens de komende tocht. Het wordt drama en lachen, want ze heeft altijd een goede muts op maar loopt ook regelmatig blaren! Ja...dit is wel iets anders dan muurkaatsen. Veel meer nieuws over haar belevenissen vanaf 3 Mei op

 
www.trochrinnen.blogspot.com          en onze faceboekpagina's 

'Elfstedentochtwandeltocht 2016 Trochrinnen' of  onze gewone faceboekpagina

---------------------------------------------------------------------------------------------------



Aan het woord nu Miranda Scheffer:

Mijn naam is Miranda Scheffer en ik ben 28 jaar. 7 Jaar terug was ik sportmasseuse tijdens de elfsteden wandeltocht op dag 2 in Workum. Mensen vertelden enthousiaste verhalen en het moest een echte uitdaging zijn. Het jaar daarna besloot ik om de elfsteden wandeltocht te wandelen. Dit jaar fiets ik de elfstedentocht voor de 13de keer en doe de wandeltocht al weer voor de 6de keer. 





Naast het racefietsen, wandelen, voetballen speel ik op internationaal niveau wallball (muurkaatsen). Deze sport wordt over de hele wereld gespeeld en op deze sport ben ik verlieft geworden. Veel actie, voetenwerk, snelheid, tweehandig en slim spelen geeft me een kick. Heb met deze sport al mooie titels gewonnen. Zo zijn wij in 2014 wereldkampioen geworden in Spanje. Het moment dat je in de finale tegen  Puerto Rico wint is een moment om nooit te vergeten. Een grote droom die daar uitkwam. Naast het wereldkampioenschap zijn wij in 2010 Europees kampioen geworden. Daarnaast ben ik dit jaar European player of the year geworden, wat voor mij veel betekent!






Dit jaar loop ik de elfstedenwandeltocht voor mijn 6de keer. Ja wie had dit  verwacht? Eerlijk gezegd ik niet. Ik was vroeger als meisje nooit echt een  wandelaar, meer een voetballertje. Lekker rennen en vliegen en de wil om te  winnen vond ik altijd heel erg leuk. Na 7 keer de fietselfstedentocht gefietst te hebben wou ik een gehele nieuwe uitdaging. Een uitdaging waarvan  ik zelf niet zeker was om dit te halen. Mijn keuze was gevallen op de elfstedenwandeltocht vijfdaagse.  


Elke elfsteden wandeltocht is weer anders. De ene keer krijg je 21 blaren en de andere keer heb je er maar 2, of je krijgt zoals ik een grote blaar dat er een gat ontstaat! Ja dit heb ik helaas in 2014 meegemaakt, maar door een geweldig team van het rode kruis heb ik de tocht uit kunnen lopen. De elfsteden wandeltocht is iets wat je meegemaakt moet hebben. Je hebt tijdens de tocht geweldige begeleiding, vrijwilligers en lieve mensen om je heen. 


Het is een traditie geworden en met z'n allen zijn wij 1 grote familie. Elke ochtend wordt het dieseltje gestart en willen jullie niet weten hoe sommige mensen wandelen, maar dat is puur het lichaam opwarmen. Na 10 minuten vliegen ze jouw voorbij. Na elke dagetape staat er een geheel APK keuring team voor je klaar wat bestaat uit NGS sportmassage en het rode kruis. Deze dienst zit bij de prijs inbegrepen en dat is echt GOUD waard. Het is voor mij een kick om de tocht elk jaar weer uit te lopen. Elke meter is er ééntje!! 




Groetjes: Miranda

zaterdag 26 maart 2016

26/03: Blokzijl Merentocht




Foto's Merentocht KLIK HIER



Filmpje Meintsje KLIK HIER


(Lukte niet in HD, 1 tandje lager lukte het uploaden wel)








Vanaf 2 Mei gaan we de 11-Stedentocht opnemen dmv Foto, film en interviews. We zullen alle dagen op de route zijn van a tot z en ons verplaatsen met auto, fiets en stukken lopend. Vanaf de start gaat 1 van ons in de auto naar het 5 a 8 km. punt en zet een partytent op met een Friese vlag, wat muziek (soms live!) en daar laten we de hele stoet passeren. Op die locatie filmen we de gesprekjes met de wandelaars die we gaan volgen (8 Stuks, er is door omstandigheden 1 vakature, sollicitaties richten aan één van ons, cv meesturen!) en wie wat wil zeggen kan dat daar doen, bv felicitaties aan het bestuur vanwege nr. 70 of zomaar een verhaaltje. Onder de tent ontvangen we ook een aantal gasten. We hebben ook een aantal aardigheden bedacht.

Na onze partytentstop gaat 1 van ons op de route foto's en film maken en de ander verplaatst de auto. Zo kunnen we van de hele route opnames gaan maken. Om 's avonds al resultaat op internet te kunnen plaatsen zullen we proberen snel te handelen na de dagtochten. Dat betekend geen collages, panorama's, lange teksten etc. maar wel van elke dag beeld en woord. Mogelijk plaatsen we niet meteen al het dagmateriaal maar doen we de complete versies vanaf zondag op diverse sites op internet. Daar gaan we de komende weken op oefenen, dus als jullie een collage missen of een panorama dan is dat de reden. Na de 11-Stedentocht plaatsen we onze foto's weer als altijd. Snelheid is na een dagetappe natuurlijk geboden want je wilt ook dagelijks nog wel een paar uur slapen.

Tijdens de Lytse Doarpen Tocht op 16 April starten we vroeg en gaan proberen wat extra dingetjes te doen en alles 's avonds op de website te plaatsen. Weten jullie er wat van!

Nog een paar woorden over de Blokzijler Merentocht: De tocht was mooi, we liepen stukken door de Weerribben en deden enkele kleine maar leuke plaatsjes aan zoals Nederland en Muggebeet. Enkele stukken waren bekend, die worden vaker in routes opgenomen. Maar het is toch altijd weer een voorrecht dat we in zo'n mooie omgeving mogen en kunnen wandelen! Het weer was fantastisch, de bepijling prima, de mensen gezellig, kortom weer een TOP wandeldag. Er waren diverse afstanden die tot 40 km. gingen. Deze afstand werd alweer goed bezocht en dat zal ongetwijfeld te maken hebben met de komende meerdaagse tochten zoals de 11-Stedentocht maar ook de Nijmeegse 4-Daagse. Verder trainen velen voor de Slachte Marathon, kortom weer genoeg mooie tochten om voor te trainen.

Organisatie bedankt, we hebben weer een mooie wandeling gehad!













woensdag 23 maart 2016

23/03: 11-Steden:Joke Kemper (4)

Joke op weg naar Staveren

De tocht start dinsdag 3 Mei in de IJshal te Leeuwarden (voor het eerst op deze locatie) en de finish op de 5e dag is traditioneel in de Harmonie in Leeuwarden waar ook het eindfeestje plaats vindt.  Een jubileumeditie (de 70e keer) waar het bestuur extra aandacht aan zal geven! 




Zonder alles te verklappen kunnen we wel vertellen dat de editie vele hoogtepunten zal kennen, er is muziek, er zijn attracties, er is een warm onthaal in de Prinsentuin op dag 5, er zijn culturele verrassingen onderweg en naturlijk zijn er 2 razende reporters (ondergetekenden). We staan met camera's en microfoon, partytent, passende muziek en een Friese vlag tijdens elke etappe na ongeveer 5 a 10 km.  Daar doen we oa. interviews; oa Rob Faltin bedenkt dagelijks een verhaaltje en de volgers en jubilea krijgen de gelegenheid om hun vreugdes en pijntjes te delen) en we hebben al enkele gasten bij de tent! jullie zien wel wie dat zijn! Als de wandelcaravan helemaal voorbij is vervolgen we onze weg en maken we beelden van de hele tocht, 5 dagen lang! We gaan dus iedereen zien!!

In Hindelopen  een leuke stempelpost!



Dan nu de kennismaking met Joke Kemper Keijzer die liefst 11 elfsteden wandeltochten achter de rug heeft en dus een routinier kan worden genoemd. Ze is de 3e in de rij van te volgen wandelaars, we volgen in totaal 8 wandelaars.









De eerste 4 stukjes van onze voorpret vind je hier (Klik op naam):



------------------------------------------------------------------------------------------------



We hebben afgelopen zaterdag 20 Maart heel gezellig met Joke de 14 van Terhorne gelopen, een lieve en gezellige vrouw! Jullie zullen haar nog regelmatig tegenkomen tijdens de 11-Stedentocht!!



........door Joke Kemper Keijzer

"Hier dan even een verhaaltje over wandelen en mij. Het begon in 1998, ik had al een aantal jaren achtereen de 11 steden wandelaars in Dokkum zien aankomen.Vermoeide gezichten van alle leeftijden ,maar toch allemaal met een soort overwinnaarslach! Dat wilde ik ook wel eens meemaken. Maar ja..denken en doen! Tot mijn oudste zus, die toen al erg ziek was, zei: als je iets graag wilt dan moet je dat doen. Het kan zo maar te laat zijn. Dusss...ik begon met trainen voor de 11steden wandeltocht. De eerste was superzwaar, veel blaren  ,maar met hulp van veel lieve mensen onderweg heb ik het kruisje kunnen halen. Toen dacht ik: dit moet beter kunnen en ben toen geschiktere schoenen gaan kopen en meer gaan wandelen.Ik had inmiddels een wandelmaatje wat het allemaal  nog veel leuker maakte. De 11steden werd "de mooiste week van het jaar"tocht !



Toen ikzelf ernstig ziek werd was dat ook mijn "grote doel"Als ik die tocht weer zou kunnen doen dan was ik er weer.Het heeft me steeds opgepept. Tijdens de behandelingen heb ik een puppie gekregen waar ik er steeds mee uit moest zodat ik bleef wandelen. Wat was het heerlijk en wat was ik dankbaar toen ik weer zover was dat ik de grote tocht weer aan kon. Deze tocht is echt speciaal , en om Friesland in de mooiste tijd van het jaar op deze manier te zien (ook al regent het soms een dagje) is prachtig. Ik hoop dat deze 70e editie veel nieuwe 11steden wandelliefhebbers op gaat leveren.  Dit wordt mijn 12e keer".



Groetjes Joke



maandag 21 maart 2016

20/03: Ien, Twa, Trije Concert

FOTOLINK:   KLIK HIER      

Videolinken:  Zie onderaan dit verslag


Na afloop bloemen en op de foto




Zondagmiddag waren we te gast bij een geweldig muzikaal trio Grytsje Kingma, Lars mulder en Rob du Jardin. We mochten filmen en foto's maken tijdens hun optreden in de rotondekerk in Terband in een uitverkocht huis, zelfs de tribunes boven zaten vol! We hadden het trio nog nooit zien optreden al heb ik (A) nog steeds wel een piep in de oren tgv het trompetgeschal van Rob tijdens de 11-Stedenwandeltocht waar ook hij altijd present is....met trompet! Grytsje woont in de buurt en kennen we sinds de 11-Stedentocht 2015 waar ze de 2e etappe Sloten-Workum meeliep. Daar raakten we aan de praat en het bleek dat we haast buren zijn! Lars konden we niet maar daar is nu dus verandering in gekomen.


De rotondekerk in Terband
Rob en Grytsje musiceren sinds 2014 samen en doen samen ook regelmatig concerten. Rob is afkomstig uit Zwitserland en spreekt vloeiend Fries al heeft hij daar nooit gewoond. Hij was altviolist bij het koninklijk Concertgebouworkest en studeert momenteel trompet bij Theo Wolters. Wij...wandelaars....kennen hem beter als Rob Faltin.....de 11-Stedenloper. Rob bespeelt viool en trompet.


Lars studeerde piano en compositie aan het conservatorium in Zwolle en dirigeert diverse koren in en rondom Heerenveen. Lars speelt orgel en piano.

De flyer
Grytsje is een echte Friezin en schrijft zelf haar teksten. Ze maakte inmiddels 2 CD's Wjerlûd en Wytfear en ook dichtte ze een bundel in elkaar: Tûzen dagen. Grytsje zingt en begeleidt haarzelf op de gitaar.


Het trio bracht muziek ter gehore van wat ze het liefste zelf spelen en zingen. Dit resulteerde oa. in prachtig viool- orgel- en pianospel en gevoelige liedjes. Ze speelden 18 nummers en lastten op de helft een koffiepauze in.

Een prachtige middag, we gaan vast weer eens zoiets doen, mooi om om te zien hoe 3 toppers met zoveel passie met hun muziek bezig zijn!








Videolinken:




Deel 1:  Ongeveer 13 minuten



Deel 2:  Ongeveer 14 minuten



Deel 3:  Ongeveer 11 minuten



zondag 20 maart 2016

19/03: De 14 van Terhorne



Zaterdagavond de 14 kilometer van Terhorne meegelopen, prachtige gezellige avond gehad met veel verrassingen onderweg! Met Joke Kemper het hele stuk gelopen en dat was erg gezellig! We heben geen tijd voor een uitgebreid verslag want we gaan straks naar een optreden van Rob Faltin, Grytsje Kingma en Lars Mulder. 



We hebben geen foto's maar een filmpje gemaakt om te oefenen voor de reportage van de komende 11-Stedenwandeltocht. Het was erg moeilijk vanwege de duistere omstandigheden,maar dat probleem hebben we straks bij de 11-Stedentocht niet.Weer lekker geoefend op film en montage. 

De link verschijnt zondagavond/maandagmorgen hieronder. Later ook nog foto's en mogelijk een filmpje van het optreden van Grytsje cs. maar dat kan wel eens maandagmiddag worden!



De link naar het filmpje van Terhorne   KLIK HIER    

donderdag 17 maart 2016

18/03: Grouw Merenloop video

Video van die prachtige Merenloop vanuit Grouw

Naast wandelen was er ook een hardloopwedstrijd.



17/03: Diashow Goede doel WIK


Op 27 februari hield wandelvereniging WIK haar jaarlijkse 'goede doel tocht'. Het werd een daverend succes; we hebben van deze tocht een diashow gemaakt. De 980 deelnemers zorgden voor een opbrengst van liefst 5000 euro wat besteed wordt aan een belevingstuin tbv Talant Drachten. 

Een prachtige route met een muzikaal slot: de drummers van Talant zorgden voor een spetterend optreden bij binnenkomst van de wandelaars!!

dinsdag 15 maart 2016

15/03: 11-Steden: Marjan (3)



















Marjan is een bekende verschijning tijdens de wandel 11-Stedentocht en staat bekend om haar spontaniteit en optimistische kijk in het leven! Ondanks dat ze niet echt graag in de picture staat en niet een cameravrouw is werkt ze toch mee aan een exclusieve reportage voor Trochrinnen op Blogspot! Ze gaat voor de 5e achtereenvolgende keer de 11-Stedentocht lopen na al vele andere tochten te hebben volbracht oa. Kennedy marsen! Tegenwoordig houdt Marjan een blog bij met vele mooie foto's en haar verhaaltjes over de door haar gelopen tochten! Maar we laten nu even Marjan aan het woord, jullie zullen ze oa. op onze blog tijdens en na de 11-Stedentocht nog wel eens tegenkomen!



----------------------------------------------------------------------------------





(Geschreven door Marjan uit Brabant)


"Ik ben Marjan uit Brabant. Sinds 2009 ben ik aan het wandelen geslagen. Jaren lang was ik supporter langs de route van de Nijmeegse 4-daagse. Heel gezellig!  Op één moment was ik even ingedut op de stoel langs de kant v/d weg en kwam er een man (+/- 80 jaar) naar me toe, legde een hand op mijn schouder; “vermoeiend hé zo’n 4-daagse”...... Vanaf dat moment besloot ik zelf de 4-daagse te volbrengen.




Dat heeft geleid tot vele leuke wandeltochten en ontmoetingen met medewandelaars.
Mensen vertellen onderweg hun ervaringen en daarmee kwam de 11-stedenwandeltocht ter sprake. Die uitdaging bleef hangen.


In 2012 besloot ik me in te schrijven en ging er alleen op af. Goed getraind daar ik het een hele uitdaging vond en al snel ontmoette ik een bekende en liepen wij samen de tocht. Het werd een speciale ervaring met volop gemoedelijkheid onderweg. Niet in woorden uit te drukken, je moet het ervaren.




Mijn motto ‘steeds een andere uitdaging’ is niet geheel gelukt. De jaren daarna was ik weer van de partij zonder dat het echt gepland stond. En telkens met andere wandelmaatjes. Het enige vaste was mijn plek op het slaapschip de ‘Linquenda’ (all inclusive). Dit jaar ga ik voor de 5e keer met meerdere Brabanders die ook al eerder gelopen hebben (die Brabanders komen steeds weer terug). Het beloofd een gezellige boel te worden.


Tijdens het wandelen maakte ik sporadisch foto’s. Ondertussen loop ik zowat iedere tocht met de camera om mijn nek en dat levert veel foto’s op".




-----------------------------------------------------------------------------------------------

Tot zover de korte introductie van Marjan, we zullen haar nog regelmatig gaan spreken oa. bij ons vaste punt op de route na 5 km. wandelen waar we ons tentenkamp even een uurtje opslaan en gesprekjes gaan doen met oa de wandelaars die we gaan volgen. Maar ook anderen komen aan bod, wy sjoch wol hoe it rint!



Marjan is wekelijks ook actief op haar blog: KLIK HIER voor BLOG MARJAN


Er staat spannend boven: 'Ga je mee verdwalen'!

Dagelijkse updates van Marjan elke dag tijdens de 11-Stedentocht op




maandag 14 maart 2016

14/03: De Slachte (Door Sophie)

Rechtsboven (Op fotootje klikken) zien jullie een nieuwe pagina waarop de linken naar Sophie haar stukje die ze met ons gaat delen..  Ze lijdt aan de akelige ziekte chronische PTSS en heeft haar voorgenomen dit jaar de Slachte Marathon te lopen mede door de "Strijd in haar hoofd" door deze ziekte. Sophie merkt dat wandelen hiertegen een remedie is  is inmiddels al flink aan het trainen voor deze TOP prestatie!! Hieronder kunnen jullie kennismaken met Sophie: 


--------------------------------------------------------------------------------------------------




"Welkom, hier ga ik een aantal keren schrijven over mijn weg naar de finish streep van de Slachtemarathon. Zal ik me eerst even voorstellen?    Mijn naam is Sophie. Ongeveer 4 jaar lang wandel ik bij een wandelsportvereniging. Zo heel af en toe wandel ik mee met georganiseerde tochten al zijn de tochten die ik gewandeld heb op 2 handen te tellen.  Vorig jaar heb ik, voor mijn doen, een lange tocht gewandeld: de halve dagmarathon van Zwolle.





Voor de rest ben ik zó ontzettend niet sportief en heb ik ook niks met sport ansich, ik kijk er ook niet eens graag naar. Wandelen is anders. Er gaan talloze discussies rond over of het wel of niet een sport is. Daar gaat het mij niet om. Wandelen is de rust in je hoofd. Een pas op de plaats. Genieten van het moment, de natuur. De tijd even stil zetten en om je heen kijken. 

Een aantal jaren geleden heb ik ontdekt dat dit een remedie is voor het geweld in mijn hoofd. Ik loop er niet mee te koop maar ik heb chronische PTSS Ik loop er niet mee te koop maar ik heb chronische PTSS.  Het zorgt voor een enorme strijd in mijn hoofd, slapeloze nachten, nachtmerries, herbelevingen, constant onveilig voelen zonder dat ik het wil. Het dringt zich aan mij op.  






Sinds dit jaar ben ik daarvoor in behandeling. Steeds liep ik tegen de lamp maar ik kwam tot het besef dat ik er klaar mee was op het moment dat ik ten huwelijk werd gevraagd door mijn (inmiddels) man.  Als zo'n mooie man met mij wil trouwen, een toekomst wil, dan is het toch niet fair dat zijn (toekomstige) vrouw met 2 benen in het verleden staat? Inmiddels sta ik met 1 been in het verleden en eentje in de toekomst. Het is een strijd, maar geen onmogelijke. Omdat dit zwaar is en wandelen helpt tegen de, vaak nog, oorlog in mijn hoofd kwam ik op het idee om ook een sportieve uitdaging aan te gaan. Eentje die bij me past; de olympische spelen zal nooit op mijn naam staan. Maar is de finishstreep van de Slachtemarathon wel!




Een hele uitdaging, maar ik ga er voor!" 


-------------------------------------------------------------------------------------------------




Via deze blog kunnen jullie regelmatig een update verwachten van Sophie en tijdens de Slachte zullen we proberen wat nieuws tijdens de tocht van haar op te pikken! 

donderdag 10 maart 2016

13/03: Meerenloop Grouw


Fotolink Merenloop:   KLIK HIER


Videolink hier


Zie ook onze faceboekpagina Elfsteden wandelreportages Trochrinnen 


Grouw 13.03.2016:  We liepen de Meerenloop nog nooit, tijd om deze eens een keertje te doen. In mijn (A) hardlooptijd heb ik deze loop ook nog nooit gedaan en na zondag beseffen we wat we al die jaren gemist hebben! We zouden half 9 starten dus kwart voor 8 van huis. Aangekomen in Grouw parkeerden we de auto op een groot plein vanwaar we met de boot over gingen naar het Halbertsmaplein waar de start was. Key koords met startkaart ophalen, zakje snoepjes mee, enkele bekenden gesproken wo. Nanne en Joke, 2 wandelaars die we volgen tijdens de 11-Stedentocht van 3 t/m 7 Mei, en wegwezen! We waren de eerste catagorie die van start ging, 's middags ging het herdlopen van start met als eerste de jeugd en later de wedstrijd- en trimlopen onder de bezielende leiding van Jan Kooistra, al jaren de stuwende kracht van sv Friesland waar ondergetekende ook jaren lid van is geweest. Elke week organiseert de vereniging wel een hardloopwedstrijd vaak met veel deelname.




De wandelafstand was 16km. en het was een heerlijke route! Mooie paden langs het water en dwars door de boeren beschikbaar gestelde weilanden waar onze Snowy niet mocht wandelen maar wel in de tas mee mocht! Bedankt organisatie!! De stukken door de weilanden waren vaak pittig, we hadden haast medelijden met de hardlopers die in een uitgetrapte modderpoel hun ding nog moesten doen later op de dag! Onze gedachten gaan speciaal naar EHBO-topvrouw Ankie Jagersma die ook mee ploeterde tijdens het hardlopen! Laatste berichten zijn dat ze het goed maakt!


We sopten door de blubber heen en moesten regelmatig een hekje over klauteren, mooi om te zien hoe lenig sommige mensen waren! En wat zijn mannen dan hulpvaardig als er eens een mooie vrouw moeite heeft met de klim, ze geven maar al te graag een 'kontje'! Onderweg was een gezellige pauzelocatie met muziek, 1 man  op accordion en ééntje op een soort fluit/trompet. We kregen koffie met cake en goed gevuld gingen we meteen na de pauze met een boot over het kanaal. 3 Boten waren ingezet en dat ging vrij vlot. 

Wel een aardige rij wachtenden maar wachten is ook wel even gezellig. Aan het slot was er snert OF een broodje knakworst. Daarna zijn we nog even op een terrasje gaan zitten met een biertje en hebben de eerste kidsrun nog gezien. (Zijn nog wat foto's van). Hartstikke leuk om al die jeugd zo enthousiast en fanantiek te zien harlopen na een warming up bij de start. Veel publiek bij het hardlopen, veelal trotse ouders uitgerust met foto- en /of filmcamera om trots alles aan de familie te tonen



Een mooie dag, prachtig weer, mooie route en een prima georganiseerde tocht! Het filmpje van Meintsje komt later vandaag (ma.8/3), benieuwd hoe en wat ze allemaal heeft vastgelegd. De link komt nog in dit verslagje te staan. 




















maandag 7 maart 2016

09/03: 11-Steden: Peter de Looze 2

Oant moarn! (Met Piet Paulusma)
























Peter de Looze, wie kent hem niet in wandelland! Eigenlijk vergeet je hem nooit meer als je hem eens tegengekomen bent tijdens een wandeltocht want zet je hem tussen een ploeg van 1000 wandelaars dan haal je hem er nog op afstand tussen uit! Alleen....als je hem bijvoorbeeld eens in de kerk tegenkomt dan kan het zijn dat je niet weet dat dit Peter is, teminste we nemen aan dat hij daar in een andere outfit loopt dan bij de meeste wandeltochten.  Elke tocht heeft Peter een bijzondere outfit aan. Zo hebben we hem in Friesland al eens gespot als een IJsvogel. In Nijmegen had hij een keer een gorillapak aan en dat viel de schaatsende reporter in Nijmegen Eric Hulzebosch natuurlijk meteen op wat een goed gesprek opleverde in 'Het gevoel van de 4-Daagse'. Tijdens de Zeeland marathon liep hij letterlijk een keer als betalende zwartloper mee en in de 'Nacht van Vlaanderen' verkleedde hij zich als indiaan!


Met Eric Hulzebosch in Nijmegen

Een opvallende verschijning, reden om hem als eerste voor te stellen in onze rol als 'razende reporters' tijdens de 11-Stedenwandeltocht. We zijn heel erg benieuwd hoe hij in Friesland zich zal presenteren de komende tocht der tochten!! Maar we laten Peter zelf even aan het woord:





"Een kort verslagje schrijven over mezelf, is niet mijn sterkste punt. Waar moet ik nou in hemelsnaam over kletsen. Ik zal me maar eerst even voorstellen. De meesten onder u zijn mij wel eens ergens te voet tegengekomen. Ben Peter de Looze 48 jaar geboren in het Zeeuwse dorpje IJzendijke in West-Zeeuws-Vlaanderen. Mijn vriendin Linda Logtenberg woont in Gelderland en heb haar met het wandelen leren kennen. Ik ben werkzaam als operator in een productiebedrijf van kartonnendrankverpakingen voor o.a. Campina. 
Kanshebber laatste dag mooiste outfit 11-Steden!
Explore where no man has gone before. Keek vroeger graag naar Star Trek. En met wandelen dan kom je ergens op plekjes waar je anders nooit naar toegegaan zou hebben. Ben een laatbloeier pas in 2011 heb ik het wandelvirus te pakken gekregen. Het zat in mijn hoofd. Ik wilde eens de vierdaagse van Nijmegen lopen. Heb me bij een Belgische wandelclub aangesloten. Ik deed in het begin tochtjes van 5 tot 10km en dan had ik het al zwaar. Maar oefening baart kunst, naarmate je regelmatig ging wandelen merkte ik dat de conditie en uithoudingsvermogen met stukken vooruit gingen. Je breidde het uit tot tochten van 40km. Tijdens de vierdaagse van Nijmegen (4 X50) leer je nieuwe wandelvrienden kennen. En zo is het idee opgekomen om ook samen eens de 11 stedenwandeltocht te lopen In Friesland. Zo gezegd zo gedaan. Leuke anekdote was dat er Friezen verkleed waren met hun provincievlag en aan mij werd gevraagd of ik mijn

Ouders...laat Uw kinderen thuis tijdens de 11

Zeeuwse vlag niet wilde omruilen voor een Friese vlag. Nee,dat gingen we maar niet doen! Nu was het geval dat er een koude wind waaide en met de volle zon een hele dag boven je, had ik een stijve nek gekregen. Dus ik was de volgende dag op zoek naar een das, want mijn Zeeuwse das had ik thuis laten liggen. Voor een zacht prijsje hebben ze me toch overgehaald om de Friese das om mijn hals te dragen. En het leuke ervan was dat ik met die Friese das met Piet Paulusma op de tv ben geweest. Een collega kan die zo goed imiteren dan liggen we altijd in een deuk. Ook ben ik eens blijkbaar van Stavoren naar Hindeloopen door de geluidsbarriëre gegaan, daar heb ik volgens mijn controle kaart 4 minuten overgedaan. Dat record heeft volgens mij nog niemand verbroken. Dit jaar doe ik de tocht der tochten voor de derde keer mee. Dus heb er weer zin in om de uitdaging aan te gaan. Mijn overnachtingen zullen op de vrachtboot zijn".


Als indiaan...
Tot zover Peter, de 11-Stedenwandelaars zullen hem ongetwijfeld wel een keertje tegenkomen: Geen vangnet meenemen want het is dus NIET een echte aap of IJsvogel of wat dan ook!  En al is het nog zo warm: Peter heeft altijd een (warm) pak aan, benieuwd! Een kanshebber voor een prijs de laatste wandeldag waarbij gestreden wordt voor een prijs wie de mooiste en/of orgineelste outfit aanheeft!!


Peter loopt ook zwart!
De organisatie is druk bezig er een prachtige wandeltocht van te maken! Je kan dus een dag meelopen, maar ook meerdere dagen naar keuze. Nieuw is de halve 11-Stedentocht die gestart wordt op hemelvaartsdag vanuit Workum. Je hoeft de langste afstanden dan niet te lopen, de eerste dag is bijna 50 km. en de tweede 47km.! Er is een speciale herinnering voor de volhouders van de halve tocht. De laatste dag kan praktisch iedereen makkelijk doen, die is 27 km. Dit wordt een speciale dag, veel muziek, veel extra's waaronder veel te doen in de slotkilometers in de Prinsentuin waar ook van iedereen een finishfoto wordt geschoten! Meer verklappen we nog niet, gewoon MEELOPEN! 



Volgende week 16 Maart deel 3 van 'Op weg naar de 11-Stedenwandeltocht', dan de kennismaking met Marjan uit Brabant. Tijdens de 11-Stedenwandeltocht laten we jullie meegenieten van de belevenissen van Peter, Marjan en 6 andere lopers maar natuurlijk passeren heel veel wandelaars de revu dmv foto, film en interviews.  


SCHRIKKEN!! Niet om Peter maar om de man rechts erachter!





In 4 minuten van Staveren naar Hindelopen!! Klasse Peter!


































OANT OARE WIKE!!