dinsdag 2 februari 2016

02/02: Dogsloop Exloo 6/2 as.

Natuurlijk gaat ûs Snowy mee!!
























Scroll naar onder voor een filmpje van 2015....

Zaterdag 6 Februari gaan we naar de Dogswalk in Exloo. 
Vorig keer waren er 1000 wandelaars en liefst 720 honden (zie filmpje voor een impressie van de dogsloop 2015).

Zondag 7 februari meer hierover op deze site met oa. een verslag van ûs Snowy en misschien nog een gastschrijver van de organisatie. 

We hebben ons inmiddels ook ingeschreven voor de 'Merenloop' vanuit Grouw 13 Maart, honden niet toegestaan maar Snowy heeft het weer voor elkaar: ZE MAG MEE! (Wel in de tas op boerenerfen natuurlijk!)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


We kregen nog wat vragen over ons hondje Snowy en waarom ze niet uitbesteed wordt bij tochten waar de hond officieel niet mee mag

Onze oplossing!
"Vorig jaar hebben we 4x een FLAL-tocht geprobeerd zonder haar, uitbesteed en elke keer plaste en poepte ze in de kamer van dochter en schoonzoon (Thuis doet ze dit nooit).  Dit willen we natuurlijk niemand aandoen....dus tas aangeschaft waar ze ruim in kan en de hele wandeltocht niet uit hoeft (We doen dan meestal wel 25km.maar bij de Tocht om de Noord heeft ze 40km. in de tas gezeten). De hele situatie is ontstaan nadat Memmie Doerak overleed waar ze vanaf de geboorte dag en nacht bij is geweest. Samen bleven ze altijd wel thuis, dit leverde toen geen problemen op al maakten ze samen wel eens de post open!



Nou, inmiddels mag Snowy al (bijna) overal mee in de tas waar honden eigenlijk niet mee mogen
Snowy (re) en mem Doerak(li)....
altijd zij aan zij destijds!
lopen. Bij de Abel Tasmanloop, Tocht om de Noord, 11-Stedentocht, Grouster nachtkuier, Grouster Merenloop, div Kerstlopen (Meerdere gevraagd) etc etc was het geen enkel probleem, jammer dat juist de FLAL waar we heel lang lid en vrijwilliger van zijn geweest, geen oplossing met ons kon bedenken". 

Maar het is niet anders, gelukkig zijn er dit seizoen mooie vervangers zoals oa. deze Dogsloop, Egmond, Terhorne, WIK Snertloop, allemaal prima lopen die heel goed worden bezocht. Zolang Snowy leeft lopen we dus in het vervolg alleen met haar! Maar gelukkig werkt bijna iedereen mee....bedankt daarvoor organisaties!! 



Filmpje van de Dogswalk februari 2015......
   


Geen opmerkingen:

Een reactie posten